Ohjelmamme

Tampereen yliopiston konsistori valitsee yliopiston hallituksen jäsenet, päättää tutkintosäännöstä ja tutkinto-ohjelmista sekä seuraa yliopiston tutkimuksen, koulutuksen ja yhteiskunnallisen vuorovaikutuksen kokonaisuutta, vaikuttavuutta ja laatua. Konsistorin vaalit nelivuotiskaudelle 2022–2025 järjestetään 18.–29.11.2021. Yliopistodemokratia-vaalilista edustaa kakkoskiintiötä eli opetus- ja tutkimushenkilökuntaa (pl. professorit) sekä muuta henkilöstöä.

Tavoitteenamme on

Toimiva yliopistodemokratia – toimiva yliopisto

Haluamme rakentaa avointa, demokraattista ja itsehallinnollista yliopistoa, joka perustuu yliopiston henkilökunnan osaamisen, sitoutumisen ja työrauhan kunnioittamiseen. Haluamme sitoutua yhdessä tekemiseen ja yhteiseen vastuunottamiseen. Yliopistoamme on rakennettava yliopistolaisten tekemän työn ja asiantuntemuksen varaan. Tätä varten tarvitsemme tukihenkilöstön, tarkoituksenmukaiset tilat sekä informaatio- ja kirjastopalvelut.

Yliopistolaiset ovat yliopiston tärkein voimavara: me määritämme sen, mikä on Tampereen yliopisto ja millaiseksi se kehittyy. Yliopiston itsehallinto sekä tutkimuksen ja opetuksen vapaus ja laatu sekä sitoutuminen yhteisiin tavoitteisiin voivat toteutua vain, mikäli yliopistolaiset voivat itse vaikuttaa yliopistossa.

Tampereen yliopiston kolme kampusta ansaitsevat yhdessä paremman yliopiston. Yliopistodemokratia -listan ehdokkaat sitoutuvat ajamaan konsistorissa seuraavia asioita:

  • Yliopistolaisten edustuksen vahvistaminen yliopiston hallituksessa.
  • Yliopiston johtosäännön muuttaminen demokraattisemmaksi.
  • Yliopiston johtamis- ja hallintotavan muuttaminen avoimemmaksi.
  • Yliopiston itsehallinnon ja tieteellisen vapauden puolustaminen.
  • Yliopiston henkilöstöpolitiikan pitkäjänteisyyden turvaaminen.

Lisätietoja: kirsi.lumme-sandt@tuni.fi sekä jani.hakkarainen@tuni.fi